25 Temmuz 2012 Çarşamba

Vize evrakları - 1

Merhaba arkadaşlar daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi yaşanılanları sırasıyla sizinle paylaşmaya çalışıyorum.En son pasaportumun geldiğinden bahsetmiştim.Pasaportum gelince hemen vize için evrakları hazırlamaya başladım.

Öncelikle ben bulunduğum İl sebebiyle İzmir de ki Alman Başkonsolosluğunun sitesine giriş yaparak evrakları hazırlamaya başladım.Arkadaşlar siteyi buradan inceleyebilirsiniz :http://www.izmir.diplo.de/

Siteyi inceledikten sonra gereken evrakları hazırlamaya koyuldum.Tabi evrakları hazırlarken de acaba eksik evrak olur mu ? diye de kendime çok söylemişimdir.
Neyse ki öyle bir sorun ile karşılaşmadım.Arkadaşlar ben evrakları hazırladıktan sonra sıra Konsolosluktan randevu almaya geldi.Randevu sistemiyle alakalı kafanızda ki soruları buradan araştıra bilirsiniz : http://www.svtas.com/SVT/Anasayfa.html

444 06 36 Çağrı Merkezinden de randevunuzu alabilirsiniz.Tabi randevu almadan önce yapılması gereken bazı işlemler var.Randevu işleminizin gerçekleşmesi için Banka'ya 23 TL yatırılması gerekiyor ve yanınızda fazladan para bulundurmanız da fayda var çünkü 23 TL dışında sizden 4-5 TL havale parası da alıyorlar.Arkadaşlar burada dikkat etmemiz gereken bazı durumlar var öncelikle İzmir için randevu alımlarında, ödeme sadece Ziraat Bankası'nın  48553500-5001 no'lu hesabına yapılabiliyor.Diğer iller için gerekli olan işlemleri yukarıda ki verdiğim adresten öğrene bilirsiniz.Şimdi parayı yatırdıktan sonra randevu almak için yukarıda ki numarayı tuşluyorsunuz ve arama yaptığınız anda yanınızda bankaya yatırmış olduğunuz paranın makbuzu ve pasaportunuz mutlaka yanınızda olması gerekiyor.Pasaportun yanınızda olması randevu esnasından sizden pasaportunuzun numarasını isteyecekler tekrar bankaya para yatırmak istemiyorsanız yanınız da bulundurun derim : )

Şimdi gelelim vize için benden istenen evraklara !


  • En az bir yıl geçerli ( imzalı ) T.C. Pasaportu.Pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı.
  • 3 adet biyometrik özelliklere uygun vesikalık resim ( 6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı )
  • ( Uzun süreli başvuru formu ).Alman dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu + İkamet Kanunu'nun 55. maddesine göre ek belge.
  • Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı.
  • Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneği.Nüfus Kayıt örneğinde özellikle ''Düşünceler'' bölümünde eksiksiz doldurulmuş olması gerekiyor.
  • Eğer Türkiye'den burs alıyorsanız ( burs miktarı belli olmalı ) belgenin Almanca veya İngilizce tercümanı.
  • Türkiye'deki Üniversiteden Erasmus programına katılacağına dair teyit yazısı.
  • Almanya'daki Üniversiteden Erasmus programına katılacağına dair teyit yazısı.
  • Federal Eğitim Teşvik Kanuna göre belirlenmiş ve halihazırda 659 - EURO olması gereken meblaga göre eksik kalan kısım için ikamet suresini kapsayacak şekilde aşağıda belirtildiği şekilde kanıtlar getirilmesi gerekmektedir
          a )Anne ve babanın noter tasdikli yazılı taahhutnamesi (tercümesiyle birlikte ) ve taahhutnameyi veren        kişinin ödeme gücüne ilişkin banka hesap cüzdanı, maaş bordrosu, sabit para yatırım hesapları, mal varlığına ilişkin evraklar vs. gibi belgeler.
          b)Almanya'da bloke hesap ( hesapta eksik kalan meblağın toplamı bulunmalı. )
  • Vize verildikten sonra en az 30.000 Avro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli yurt dışı sağlık sigortası yaptırılmalı.Bu sigorta Almanya'da öğrenci sigortası yaptırılana kadar geçerli olmalı.
  • Her evrakın aslı ve 2 adet fotokopisi.

Arkadaşlar benden istenen evrakların tamamını sizlerle paylaştım.Biliyorum bu sefer ki yazım biraz resmi oldu ama söz bir daha ki yazımda birazda çektiğim sıkıntıları anlatacağım : )

Sıra neye mi geldi sırada bazı evrakları doldurup İzmir yollarına düşmeye geldi.

Bu yazımda ''Vize evrakları'' kısımlı yazıyı 3 aşama da anlatacağım.İlkini sizle paylaşmanın mutluluğuyla ikincisini yazmanın heyecanıyla sizlere en kısa zaman da bu yazının devamını da paylaşacağım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder