12 Nisan 2013 Cuma

Nazi Almanyası ...

Sachsenhausen (Toplama Kampı) Berlin'e yaklaşık 35 km uzaklıktaki Oranienburg bölgesinde bulunmaktadır.Ayrıca buraya gidebilmek için de ''S1'' binmeniz yeterlidir.Bu kamp 1936-1945 yılları arasında faaliyet göstermiş bir Nazi Toplama Kampıdır.

Postdam gezimizin ertesi günü bu Kampı görmek için yola koyulduk.Uzun bir yolculuktan sonra Oranienburg İstasyonuna geldik ve buradan da uzun mu uzun bir yolculuktan sonra Kamp alanına vardık.

Kamp alanına girişte sizi böyle bir Duvar bekliyor.Burayı da geçtikten sonra resimde de görmüş olduğunuz Duvarın arkasında ki binaya yöneldik ve Kamp alanına oradan giriş yaptık.Ayrıca Kamp'a giriş ücretsiz en azından biz para vermedik lakin Kamp alanında Müze var sanırım o ücretli ve Müzeye gitmediğimiz için ücreti konusunda hiç bir fikrim yok !

Kamp alanına girişte '' Arbeit macht frei '' (Çalışma özgürlük getirir) karşıladı.Burası o kadar büyük bir kamp ki gözlerime inanamadım sanırım 2 futbol sahası büyüklüğünden de daha büyük.

İçerisinde bir sürü gözetleme kulesi bulunurken bunun yanı sıra Patoloji Laboratuvarları ve Gaz odaları da bulunmaktadır ve aslında bunun gibi bir çok binayı barındırıyor kamp.Yanlış bilmiyorsam bu kamp Nazilerin ilk kamp alanı.

Buraları gezerken çok farklı duygular içerisinde gezdim çünkü burası bir çok katliamlara tanık olan bir yer Nazi Almanya'sının Adolf Hitler başkanlığında yapmış olduğu zulümlerin ana ve ilk merkezi.Sanırım insanlığın hiç uğradığı bir alan.

Burada çoğu insan hastalıktan ölürken çoğu da işkencelere maruz kalarak can vermiştir.Çoğu insan Patoloji Laboratuvarların da denek olarak kullanmış nedeni ise  tıbbi alanda gelişmek.Düşünün ya tıbbi alanda gelişmek için insanları bir denek olarak kullanmak ! Bu nasıl insanlıktır !

Aslında bunlar olurken de yanda ki resimleri görmem beni ciddi anlamda çok şaşırttı.Bu fotoğrafı çektiğim binayı çok çözemesem de bir çok resim görmeniz burada mümkün ve aslında burada ki resimleri görmem beni şaşırtırken orada müzik notalarını da görmem beni gene aynı derece de çok şaşırttı.

Düşünün ki insanlara işkence eden bir Kamp da sanatsal bir şeyler görüyorsunuz çok enteresan.





Kamp alanında bir tane de Anıt bulunmaktadır.






                                               Sizlere bir kaç fotoğraf daha paylaşmak isterim;


















Evet bu resimleri paylaştıktan sonra Kamp da bir tane de en azından benim gördüğüm hapishane var.Oradan da bir kaç fotoğraf paylaşayım;
                                                             

Kamp hakkında sizlere aktaracaklarım şimdilik bu kadar.Eğer Berlin'e yolunuz düşerse burayı görmenizi isterim.
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder