29 Kasım 2012 Perşembe

Annemin kokusu ...


Memleketim, kokusunu özlediğim insanlar en önemlisi de annemin kokusu ve ailem ...

Berlin de iki ayımı doldurmuş durumdayım.Günlerim gecelerim bir şekilde geçiyor iyisiyle kötüsüyle.Bugün memleketim den bir paket geldi.Annemin kokusu babamın kokusu ve kardeşim kokusu özlemişim !

Özlem duymak ne kadar kötü ne kadar acı bir şey.Evet biliyorsun onlarla bir şekilde iletişime geçebiliyorsun ama ne onların kokusunu alabiliyorsun ne de sımsıkı sarılabiliyorsun. Bugün bir kez daha anladım ben ailemi özlemişim :( 

Biliyorum büyüdük artık bir şekilde kendi yönümüzü kendimiz belirlememiz gerekiyor ama benim ailem benim pusulam benim yönüm benim hiç sönmeyen ışığım benim ailem özlem duyduğum tek değerim...

Şu yaşıma geldim ama ailem olmadan ben ben olabilir miyim ? Ben buradayken şunu anladım.Değer vermek ! 
Değer verdiğin kişiye bunu göstermek ! Ben sevgiyi içinde yaşayan bir insanım çok fazla sevgisini dışa vuran bir tip değilimdir ama keşke bu özelliğimi de ailem de kullanmamış olsaydım.Çünkü şimdi o kadar pişmanım ki ailemi sevdiğimi hiç dile getirmedim.Bu benim hayatımda ki en büyük pişmanlığım.

Bazen unuturuz ailemizin varlığını hayatı sadece tek başımıza yaşarız ama biliriz ki onlar bir şekilde hayatımızda ve hep arkamızda ama bilmeyiz ki onlarsız hayatımızın hiç bir anlamı yok.İşte bunu anladığımız zaman aslında çok geç kalmış oluyoruz bu sebeple yurt dışına çıkın veya çıkmayın ailenizin yanında bulunun veya bulunmayın en azından onların yaşarken kıymetini bilin yoksa çok geç kalmış olabilirsiniz.

Ben geç kalmış değilim bunu biliyorum bunu anneme sımsıkı sarıldığım an söylemeyi düşünüyorum.Şunu diye bilirsiniz Anne kuzusu ve evet anne kuzusuyum..Hayatımda ki en büyük değerim beni ben yapan temel taşlardan biri ve bunun yanında babam ve kardeşim .

Hayatın anlamı onlarla var hayatımın güzelliği onlarla var ve şu yaşıma kadar hep şunu söylemişimdir geri kalan ömrüm ailemin olsun yeter ki nefes aldığım sürece hep yanımda olsunlar.

Ailemi çok seven ve çok özleyen bir gencim ...


28 Kasım 2012 Çarşamba

İspanyolca Öğreniyorum ....

Berlindeyim Erasmus olarak bir yıl buralardayım ve hayatıma yeni yeni aksiyonlar katma peşindeyim.

Son aksiyonumdan bahsetmek gerekirse '' İSPANYOLCA '' öğrenmeye başladım ...

Evet eee be Tuna İngilizceyi hallettin bir de yanında Almancayı da hallettin İspanyolca eksik kaldı diye bilirsiniz ...

- Eee haklı mısınız ? 
- Hayır !

Ben; evet İngilizcem iyi değil biliyorum ve bu yaşıma kadar hiç sevemedim şu dili ama sevmek zorundayım bununda farkındayım.Eh Almancam da buraya gelmeden öncekinden daha iyi bunun da farkındayım.Nedense bir gün İspanyolca öğrenmeliyim dememle bu dil yolculuğuna başlamış oldum.Peki bu yolculuk nasıl başladı.

Şöyle ki ; İnternette öğrenilmesi en kolay diller diye bir bakayım dedim ve çoğu arkadaş İspanyolcanın kolay olduğunu söyleyince ve Dünya da geçerlilik bakımından 3. dil olması da beni bu dili öğrenme konusunda teşvik etti.Ayrıca İspanyolca'nın kolay olması konusunda açıklık getirmek gerekirse kolaylık veya zorluk görecelidir.Sonuçta bana kolay gelen bir iş başkasına zor gelebilir ...

İspanyolca öğrenmeye cidden seve seve başladım.Zaten bir dili öğrenmek için öncelikle o dili severek öğrenmeliyiz diye düşünüyorum.Çok şükür ki ben ilk aşamayı geçtim : )

Şimdilik İspanyolca konusunda şunları söyleye bilirim ;
- Okunduğu gibi yazılıyor ve bu beni ciddi anlamda Almancaya göre rahatlattı.Çünkü Almanca da bir harf söylemek için 3 veya 4 harfi birden kullanmanız gerekiyor : )
- Şimdilik dilbilgisi olayına giriş yapmadım sadece günlük bazı kelimeleri öğrenmeye çalışıyorum.
             -Hola !
             -Bienvenido !
             -Buenos Dias !
Ve böyle devam eden küçük küçük kelimeler.
- Şimdilik Berlin de 10 ayım kaldı ve dil öğrenme konusunu da bu 10 aya yaymayı düşünüyorum hem İspanyolcayı hem de Almancayı.
- İspanyolca konusunda en azından Türkiye ye gittiğim zaman A1 veya A2 Seviyesini Almanya da bitirmiş bir şekilde gitmek.

Şimdilik İspanyolca konusunda çok ilerlemediğim için zorluklarla karşılaşmadım ve şimdilik keyif alarak ilerliyorum.Umarım böyle devam eder.

Ayrıca tüm fikirlere açığım bu konuda benimle bilgi paylaşmak isteyen arkadaşları severek dinlerim : )

!!! Berlin,  yeni insanlar yeni bir hayat hatta yeni diller !!!


25 Kasım 2012 Pazar

Kelebek olsam ...

Bugün ben ben değilim.Nedendir bilmem şu sıralar çoğu şeyi sorgulamaya başladım.

- Ben kimim ?
- Zamanımı nasıl değerlendiriyorum ?
- Hayatın neresindeyim ?

Ve bunun gibi daha bir sürü soru.Bu normal mi yoksa yavaş yavaş delirmeye mi başlıyorum.Ben 24 yaşındayım her gün büyüyorum büyüdükçe sırtımda ki yük de ağırlaşmaya başlıyor.Taşımak zor mu geliyor acaba ! of of bunalımdayım sanırım...

Hayat ne gariptir ; bazen olmadığımız kişiye büründürüyor bazen ise olmak istemediğimiz kişilere.Bu yazıyı yazarken bile ne istiyorum bilmiyorum.Neden bunu yazıyorum onu da bilmiyorum.Sanırım sadece dertleşmek istiyorum ya da kendime bile söyleyemediğim şeyleri buraya yazmak daha kolayıma geliyor.

Büyüyorum diyorum ya büyüdükçe eksilmeye başlıyorum.Her günümü bir kez daha saklıyorum.Mutluluk pozu vermekten sıkıldım sanırım.Yüzüm hep güler çünkü gülmek zorunda bırakırım ama ya içim içime hapsettiğim o duygular.Bastırıyorum her gün kilit vuruyorum üzerine ; korkularımın aşklarımın ...

Keşkelerim artıyor.Keşke şöyle olsaydı keşke böyle olsaydı....ama hep keşke !!!
Hayatım benim hayatım değil bundan eminim yaşamak istediklerim yaşayamadım o hayat benim hayatım.Bazen nankör müyüm diye düşünüyorum ? Dışarıda senin yerinde olmak isteyecek bir sürü insan var diye ama artık avutamıyorum duygularımı.

Eskisi kadar güçlü değilim sanırım.Bazen düşünüyorum da bir kelebeğin ömrü olsa bende bir gün yaşasam ve sonsuz uykuya dalabilsem.



Belki  bir gün bir kelebek gibi özgür olabilirim ....uçar giderim buralardan...


24 Kasım 2012 Cumartesi

Treptower Park ...

Kısıtlı bir zaman ve kapalı bir gün...

Şu sıralar Berlin sise teslim olmuş durumda.Her yer bembeyaz.Yani göz gözü görmüyor desem doğrudur : )

Şimdi gelelim böyle bir günde ne yapabileceğimize.Öncelikle Enginle beraber düşündük ne yapalım diye benim aklıma nedense direk burası geldi ve her ikimizin onayıyla buraya gitmeye karar verdik.

Tabi buraya yürüyerek gitmek istedik hem gezelim hemde etrafı öğrenmek babında.Neyse biz yola çıkacağız ama ne yazık ki yurdumun yol güzergahı haritada gözükmüyor.Tabi ben hemen Google Map den bir haritaya benzemese de gideceğimiz yeri çizdim.Şaka gibi ya vallahi kendimi aştım harita okuma konusunda.

Treptower Park Berlinin Doğusunda bulunmakta ve burada devasa bir Sovyet savaş Anıtı var.Gerçekten çok büyük bir Anıt.

Evet tabi buraya gidebilmek için öncelikle yandaki manzarayla karşılaşıyorsunuz.Ben bu parka hayran kaldığımı söyleyebilirim.

Ne kadar da kış kapımızı çalsa da gene de her yer çok güzel.Öncelikle yukarıda bahsetmiş olduğumuz Anıt Treptower Park'ın içinde bulunmak da ve buraya S - Bahn ile ulaşabilirsiniz.

Burada ki gördüğüm manzarayı size tarif bile edemem düşünün o kadar güzel bir Park.Yani Türkiye de ki parklarla kıyaslayınca gerçekten o farkı çok rahat görebiliyorsunuz.


Yanda ki resim Anıta gitmek için geçiş güzergahımızın üzerindeydi. Sanırım bu parkın giriş kapısı : )

Bu resimden de gördüğünüz gibi kapının diğer tarafı hep ağaçlık.Avrupa da ki çoğu şehirlerin içerisinde ormanların bulunması gerçekten çok güzel.Ne yazık ki Türkiye de böyle bir şeyle karşılaşamıyoruz. 

- Neden ? 
- Çünkü her yere binaların dikilmesi !!!

Bu gerçekten geleceğimiz için büyük bir sorun.Ne bileyim bazen şehir hayatından sıkılınca böyle havadar yerlere gidilmeli diye düşünüyorum ve bunun en iyi örneği Avrupa da .

Ne kadarda bazı şeylerin altını çizsek de sadece çizdiğimiz ile ortada kalıyoruz.Bu yüzden altını bastıra bastıra çizmeliyiz.Belki görmeyen gözler görmeye başlar !!!

Şimdi gelelim o devasa Anıta ; 

Anıtın hepsini alabilmek için baya bir uzaktan fotoğraf çekmek zorunda kaldım ...


Yukarıda ki sembolü özellikle çekmek istedim yukarıda ki sembol Sovyetler Birliği'nin sembolü ; orak ve çekiç...

Yukarıda ki resimde Anıtın giriş kısmında karşılıklı iki tane heykel bulunuyor.Sanırım Sovyetler Birliği askerlerini temsil eden bir heykel .


Eğer Berlin de zamanınız ciddi anlamda var ise buraya gelmenizi tavsiye edebilirim ...

Berlin de Gezilecek Yerler - 4


23 Kasım 2012 Cuma

Çikolatayı seviyorum ...

Berlin de zaman geçirdikçe yeni yeni yerler keşfetmeye devam ediyorum.Hepinizin de bildiği gibi Almanya deyince çoğumuzun aklına Alman Çikolatası gelir : )

Ne yalan söyleyeyim buraya gelmeden önce arkadaşlarımın çoğu Alman Çikolatası siparişi vermişlerdi ...


Tabi ben daha önce Alman Çikolatası yemediğim için tadı konusunda çok da bir fikrim yoktu ta ki RİTTER SPORT 'a gidesiye kadar..

Yani bu kadar çikolata çeşidi ilk defa gördüğümü söyleyebilirim.Öncelikle buranın Internet adresini buradan bulabilirsiniz.Ayrıca eğer Berlin deyseniz vermiş olduğum adresten nerede bulunduğuna bakabilirsiniz.

Burayı bir arkadaş sayesinde keşfettim şahsen isminin burada geçmesini istemese de belki ilerleyen zamanlarda ismini sizlerle paylaşabilirim : )

Çikolatayı çok seven biri olarak buraya bayıldım.Özellikle burada çikolata satın alabildiğiniz gibi kendi tercihinize göre de çikolata yaptırabiliyorsunuz tabi bunun yapımı için biraz beklemeniz gerekiyor.                                                                                                                                                         

Yanda ki resimde de gördüğünüz gibi mutluluğum gözlerimden okunuyor : )

Yan tarafta ki fotoğraf binanın giriş kısmında bulunuyor yanlış hatırlamıyorsam bina  iki katlı ilk katında çikolatalar ve ikinci katında da çikolata yapımının resimli anlatımı ve bir kafe bulunuyor.

Biz daha çok birinci katta ki çikolatalarla ilgilendiğimizi söyleyebilirim ...

Tabi buraya gelinir de çikolata alınmaz mı ? Ben hemen elime bir poşet aldım ve kafama göre çikolataları poşete doldurmaya başladım.Yani tatlarını çok bilmediğim için ben hepsinden aldım artık şansıma ne çıkarsa : )


Evet arkadaşlar yanda ki görmüş olduğunuz çikolatalardan poşetime doldurdum tabi yanda ki fotoğraf çikolataların  bulunduğu kabın sadece bir yüzünü gösteriyor.

O kadar farklı çikolatalar var ki mesela yoğurtlusu yani bu benim ciddi anlamda çok dikkatimi çekmişti.Arkadaş yoğurtlu çikolatamı olur ama on numara oluyormuş : )

İşin açıkçası aldığım çikolataların hepsini beğendim yani buraya tekrar ve tekrar uğramayı düşünüyorum ....

Şunu bir kez daha anladım ki ben çikolatayı çook seviyorum : )

Eğer benim gibi çikolata sever arkadaşlar varsa mutlaka yolunuz buradan geçmeli ....

Berlin de Gezilecek  Yerler - 3 


22 Kasım 2012 Perşembe

Siegessäule ...

Siegessäule yani ZAFER SÜTUNU ...

Bu Zafer Sütunu Tiergarten'ın tam merkezinde bulunmaktadır.Gerçekten devasa bir yapıt.

Öncelikle çok çabuk dikkatinizi çeken bir yapı. Berlindeyken bir çok geri gezmeye çalışıyorum ve bu sadece gezdiğim yerlerden sadece biri : )
Şunu belirtmek isterim ki benim yükseklik korkum var tabi bunu ben neden sizlerle paylaştım.Sebebi şöyle ki ;

Bu yapı 66.89 metre yüksekliğinde ve 285 basamaklı dik merdivenlerle yandaki paylaştığım resme ulaşabiliyorsunuz.İşin açıkçası ben büyük bir hevesle bu heyecana başladım.

Tabi Berlin'i yukarıdan görmek istiyorsanız bunun için yapmanız gereken cüzzi bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor.Yanlış hatırlamıyorsam 2,5 € giriş parası vermiştik.

Her neyse biz içeriye girdik tabi bende başladı heyecan.Arkadaşlar buraya giriş yaptığınızda sizi maketten bir çok yapı karşılıyor  ve içeride gerçekten güzel bir şölen yaşıyorsunuz.Tabi biz bunları inceledikten sonra sıra bu yapının en tepesine çıkmaya geldi.

Öncelikle merdivenler çok dar yani iki kişi yan yana çok zor geçiyor ve bunun yanında merdiven basamakları da çok dar.Her neyse biz yolumuza devam ediyoruz...
Yanda ki resimler bu Heykelin tam ortasında olmasa da eh biraz merdivenlerden çıktıktan sonra böyle güzel resimlerle karşılaşıyorsunuz.

Gerçekten süper resimlerdi....

Şimdi biz gene yolumuza devam ediyoruz.Tabi bir yerden yolumuza devam ederken bende de yavaş yavaş heyecan başladı.

Ah çıkmasa mıydım acaba yok yok çıkayım ya ne olacak diye kendi kendime konuşmaya başladım : )))

Abi sanki yukarı çıkıp atacağım kendimi altı üstü çıkıp iki üç seyre bakıp aşağıya ineceğim ama nerde korkuyorum : )))

Ne demişler korkunun ecele faydası yok !!!

Evet artık yavaş yavaş yukarıya ulaşıyoruz ve o ilk an.

Ben gözlerimi açamıyorum ve bunun yanında yukarıda ki paylaştığım heykelin dibinden ayrılmıyorum.Yani korkuluklardan uzak durmaya çalışıyorum ama nerde arkadaş bir biz yokuz ki orada bir sürü insan var : )))

Neyse ki bir müddet sonra yavaş yavaş alışmaya başladım ve artık rahatım her yere eh biraz tırs samda  gene de rahatlıkla etrafa bakabiliyorum : ))


Ayrıca yukarısı cidden çok soğuktu.Zaten daha hastalığımda geçmeden böyle bir maceraya kalkışmam hastalığımı birazcık daha uzattı ama neyse ki şimdi daha iyiyim : )

Şunu da belirtmek isterim Berlin yukarıdan da çok güzel gözüküyor ...
Evet şimdi  biraz Berlin'i yukarıdan görelim ...














Evet yukarıda ki paylaştığım fotoğrafların hepsi bana aittir.Özellikle bunu belirtmek isterim.Bu Dipnotu da ekledikten sonra eğer Berlin'i gezmeyi planlıyorsanız buraya gelmeyi sakın unutmayın : )))


Berlin de Gezilecek Yerler - 2    


18 Kasım 2012 Pazar

Film Köşesi - 3

Bu köşemize halen devam ediyoruz.

Aranız da bulunduğum Film tavsiyelerinde izlediğiniz filmler var mı merak ettim düşünceleriniz benimkiyle örtüşüyor mu diye : )

Neyse şimdi izlediğim diğer filmlere geçecek olursak ;



Safe ...
Kategori : Aksiyon
Açıklama : Nedense Jason Statham'ın filmleri süper oluyor ki bu filmi de işin açıkçası öyle olur diye izlemeye başladım ki öyleydide.

Yanlış hatırlamıyorsam bu Aktörün beğenmediğim hiç bir filmi yok.O yüzden bu adamın yaptığı filmler izlenir : )

Şimdi gelelim Filme ; film Rus mafyasıyla Çin mafyasının bir kasanın şifresini öğrenmesini konu alan bir Aksiyon Filmi.Bu şifreyi de sadece küçük bir kız biliyor ve isminden de anlayacağınız gibi koruyucu ... Jason Statham bu küçük kızı koruma işini üstleniyor.

10 / 8



Brave ...
Kategori : Animasyon
Açıklama : Bu Berlinde izlediğim üçüncü Animasyon Filmi.Diğerlerine nazaran biraz düşük ama gene de zamanı olan arkadaşlar izlemeli diye düşünüyorum.

Burada da genç bir kız kaderini değiştirmek için bir cadıya güvenir ve bunun sonuncunda da beklemediği olaylar gerçekleşir.

Görüntü efektleri gerçekten güzel.

İzlemenizi tavsiye ederim.

10 / 8



Step Up Revolution ...
Kategori : Romantik
Açıklama : Ben bu filmin bir çok serisini izledim ve bu da ciddi anlamda başarılı bir yapım olmuş.

Konu olarak evet biraz sıradan olsa da danslar müzikler yani süper. Hele ki dans gösterilerine bayıldım.Ayrıca Film ne kadar dans üzerine de kurulsa Aşk da sizi Film de karşılıyor.

Bu yüzden bunu da izlemeden geçmeyin.

10 / 9





Ted ...
Kategori : Komedi
Açıklama : Şu sıralar nedense komedi filmi izleme ihtiyacı duyuyorum ve her izlediğim film ne yazık ki beklediğimin altında da olabiliyor ki bu film de aslında vasatın altında bir film ama unutmamamız gereken şey neydi ? Emeğe saygı !!!

Yani ben izlemenizi tavsiye eder miyim ?
Sanırım Hayır.Bunun yerine başka filmlere göz atabilirsiniz.Ayrıca şunu da belirteyim ben beğenmedim sizlerinde beğenmeyeceğiniz anlamına gelmez : )

10 / 5




Halo 4 Forward Unto Dawn ...
Kategori : Bilim-Kurgu
Açıklama : Bu Film gerek görüntü kalitesiyle olsun gerek Filmin konusu olsun ciddi anlamda güzeldi ama nedense film tadın da değildi yani bir dizi şeklinde konular anlatılmış.

Belki izlediğim bu Film bir dizi de olabilir ondan çok emin değil ama umarım devamı da gelir : )

İzleyin izlettirin ....

10 / 9





Ong Bak 3 ...
Kategori : Aksiyon
Açıklama : Ben bu filmin diğer serilerini izledim nedense bu serisini izlediğim zaman sıkıldım ama şunu söylemek isterim Film deki çoğu sahneler süperdi bunun yanında seçilen müziklerde 10 numaraydı ama nedense izlerken ben çok sıkıldım.

Sanki diğer serileri daha bir güzeldi.Tabi tercih meselesi : )

10 / 7







Süper Türk ...
Kategori : Komedi
Açıklama : Bir Türk filmi ve komedi.Normalde Türklerin yapmış olduğu komedi  dalında beğendiğim çok ender filmler vardır ve bu film ne yazık ki bu kategoriye girmiyor.Filmi izlerken sıkıldım mı hayır baştan sona izledim.

Ama anlatılanlar o kadar basit ki filmin kalitesini ciddi anlamda düşürmüş ve bana acaba bu filmi çekmelerinde ki amaçları neydi diye bir düşünceye soktular.Yani çok gereksiz bir film olmuş.Bu arada filmin kalitesi dedim ama orta pek kalite yok !

10 / 5




Splice ...
Kategori : Bilim Kurgu
Açıklama : Öncelikle Filmi hiç sıkılmadan izledim ve bu dal da izlediğim filmlere çok da benzemiyorum.Yani biraz saçmalıklar olsa da adı üzerinde Bilim Kurgu neden olmasın ? : )

Yapılan bir deney sonucunda hiç beklenmedik bir canlının ortaya çıkmasıyla devam eden olaylar anlatılıyor.

İşin açıkçası sonunu merak ede ede izledim umarım ikincisi de vizyona girer ...

10 / 8





                                Şimdilik sizlerle paylaşacağım filmler böyle arkadaşlar...
Eğer bu filmleri izlemek isterseniz size izleme sırası olarak şöyle bir sıralama verebilirim.
  1. Step Up Revolution
  2. Halo 4 Forward Unto Dawn
  3. Safe
  4. Splice
  5. Brave
  6. Ong Bak 3
  7. Süper Türk
  8. Ted
Şimdilik paylaşımlarım bu Filmlerle sınırlı.
Tekrar ve tekrar Film Köşesinde görüşmek üzere.
Takip de kalın ayrıca yorumlarınızı da bekliyorum : )


Ausländerbehörde Vizemi uzatıyorum ...

Sabahın beşinde uyanıp Berlin yollarında Ausländerbehörde gitmeye hazırlanıyorum.Daha önce sizlere Vizem hakkında bilgi vermiştim.Bana 3 aylık D Tipi Mult Vizesi vermişlerdi.Bu sebepten dolayı Berline geldiğim zaman tekrar Vizemi uzatmam gerekiyordu.

Şimdi Ausländerbehörde açık olduğu günleri sizlerle paylaşayım. Şöyle ki ;

Montag         07 : 00 Uhr - 14 : 00 Uhr
Dienstag        07 : 00 Uhr - 14 : 00 Uhr
Mittwoch      geschlossen
Donnerstag   10 : 00 Uhr - 18 : 00 Uhr
Frietag           geschlossen

Ayrıca siteye de buradan ulaşabilirsiniz.Evet bunu da sizlerle paylaştıktan sonra size bu binan açık adresinide paylaşayım : )

Landeseinwohneramt
Abt. Ausländerangelegenheiten Dienststelle
Friedrich-Krause-Ufer 24
133 53 Berlin

Adresi de sizlerle paylaşmışken bence Wedding S-Bahn' dan buraya gidebilirsiniz.Bence daha yakın : )

Şimdi o sabahın bir gün öncesine gidelim...

Akşam Emrah ile buluşarak Ausländerbehörde binasının nerede olduğunu öğrenmem için beraber bu binanın olduğu yere gittik.Emrah daha önceleri buraya çok geldiği için sağ olsun bana binanın nerede bulunduğunu gösterdi.Binanın bir gün öncesinden öğrenmemin sebebi sabah erken gidip sıraya erken girmek çünkü sıra çok kalabalık olabiliyor.

Veeeeee o sabah !

Saatler 06:30 gösterdiğinde ben binanın önündeydim ve her yer karanlık ve çok soğuktu.İşin açıkçası o gün mesai saat 10:00 başlıyordu ve benim düşüncem şöyleydi eğer kimse olmazsa U-Bahn bulunduğu yere gidip biraz orada vakit geçirmekti çünkü dışarısı o kadar soğuk ki en azından orada ısına bilirdim ama ben gittiğimde en az önümde 20 kişi vardı tabi bende sıraya girerek saat 10'a kadar sırada bekledim.


Tabi sırada beklerken bir çok sıkıntıda çektim en basit örneği tuvalet !

Bildiğiniz gibi Almanlar o kadar kuralcı ki bina saat 10 da açılıyor ve açılasıya kadar da kimsecikler içeriye giremiyor.Ayrıca biz kantinde sıradayız.Tabi benim tuvaletim geldi ve ne yazık ki görevli içeriye almıyor.Şaka gibi hayır o kadar saçma ki yani tuvalete gitsek ne olur sanki demi ama hiç !!!

Neyse tabi ben sıkıştım : )  artık dışarı çıkıp bir Türk görme ümidiyle çevreme bakınıyorum çok şükür ki bir Türk ile konuşma fırsatım oldu ve durumumu anlattım sağ olsun bana yakınlarda gidebileceğim bir yer varmış onun söylemesiyle benim gitmem bir oldu : ))))

Her neyse bu zor durumu atlatınca bana bir rahatlama geldi ve saatler 10 :00 gösterdiğinde artık sıra almak için zamanımız geldi ve sıra bende kadına ;

 '' Ich bin Erasmus Student und Ich wollte meine Visum verlangern '' dedim.

Bunu söylerken yanımda Veli amcam da vardı ve sıra mı aldım sıra numaram  : 59
Her neyse yanlış hatırlamıyorsam B blok da işimizi hallettik.Evet şimdi ben Vizemi uzatmaya başlamadan önce bir çok evrakı hazırlamıştım şöyle ki ;


  • Kabul Mektubu
  • Sağlık Sigortası ( Almanya da yaptırmış olduğunuz sigorta sakın unutmayın )
  • Okuldan almış olduğumuz Öğrenci Belgesi ( Bu belgeyi okula kayıt yaptırdığınız zamandan itibaren bir kaç hafta içerisinde size geliyor ve size yeşil renk de 2 tane belge veriliyor ve bu belgelerin her birini parça parça kesip lazım olan yerlere verebiliyorsunuz.)
  • Vize ve Pasaport Fotokopisi
  • 1 tane biometrik fotoğraf
  • Türkiye deki okuldan almış olduğunuz Hibe yazısı ve yaptırmış olduğunuz Taahhütname.
  • Bürgeramt dan almış olduğunuz oturum belgesi

Evet arkadaşlar benden istenen evraklar bunlardı ayrıca ben bir çok yerde para da veriyormuşuz diye okumuştum ama ben para vermedim aklınızda bulunsun.

Şimdi ben bu evrakları teslim ettikten sonra yanlış hatırlamıyorsam 1 saat içerisinde Vizemi aldım : )

Böylelikle bu işimi de halledince şimdilik evrak işim bitmiş oldu.Umarım karşıma evrak işleri tekrar çıkmaz

UMARIM
...

16 Kasım 2012 Cuma

Hoş Geldin Parası ...

Herkese selam olsun....Sizlere yazmayalı baya oldu sanırım.Vallahi bazen düşünüyorum da blog yazmaya üşenmeye mi başladım acaba ? Eh birazcık geçte yazsam gene de burada ki yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle mutlu bir haber vermek istiyorum Berlin deki tüm evrak işlerimi hallettim sonun da ÖZGÜRÜM !!!
Hiç bitmeyecek sandım şu evrak işleri ama sonun da mutlu SON . Gerçi çok da sevinmemek lazım sonuçta karşıma tekrar bir evrak işi çıkabilir ama ben çıkana kadar bu sevinci yaşamayı düşünüyorum : )

Eeee bu yazımda sizlere '' Willkommen Geld ''  -  '' Hoş Geldin Parası '' dan bahsedeceğim. Berline geldiğiniz de Devlet size Hoş Geldiniz Parası veriyor.        
- Ne kadar mı ?
-  50€

Eh fazlada olmasa genede idare eder : )
Tabi bunu talep etmek için ya Bürgeramt' dan ya da Üniversitenizden bir belge alıyorsunuz ve bu belgeyi doldurup Bürgeramt daki görevliye imzalatmanız gerekiyor ve bunu yaptıktan sonra da bu belgeyi okula vermeniz gerekiyor.Yanılmıyorsam bir kaç ay içerisin de paranız hesabınıza yatıyor.
İşin açıkçası ben de yeterince Almanca olmadığı için ben buna başvurmak istemedim nedense ama başvurumu vermeden bir gün önce sağ olsun Füsun arkadaşımın biraz gazına gelerek hemen ertesi gün başvurumu yaptım.Ayrıca şunu da anladım arkadaşlar dil bilmeye bilirsiniz ama bu konuda çekingen durmayın yoksa işlerinizi halletmek için sürekli birilerine ihtiyaç duyarsınız. Bu yüzden anlaşabildiğiniz kadar anlaşmaya çalışın emin olun gerisi geliyor : )

Bu işimi de kazasız belasız atlattım.Umarım en kısa zaman da para hesabıma yatar : )

Şimdilik Berlinden aktaracaklarım bunlarla sınırlı diğer yazılarımda sizlere diğer yapılması gereken evrak işlerinden bahsedeceğim : )

Şimdilik diğer yazımda görüşmek üzere ....

13 Kasım 2012 Salı

Bergama Müzesi ...

Pergamonmuseum yani BERGAMA MÜZESİ ...

Müzenin namını büyük ihtimalle duymuşsunuzdur.Bu Müze Berlin'de ki  Müzeler Adasında bulunan beş Müzeden biri.Bergama Müzesi Almanya'nın en çok ziyaret edilen müzesidir.Bunun yanında Bergama Müzesi üç bölümden oluşuyor şöyle ki ;

  • Klasik Antik Çağ Koleksiyonu
  • Antik Yakın Doğu Müzesi
  • İslam Sanatı Müzesi
Bu Müzeyi arkadaşlarım sayesinde gezme fırsatı buldum.Öncelikle ilk defa bir Müzeye gittim.Normalde bu tarz kültür gezilerini severim lakin ne yazık ki şimdiye kadar gidemedim umarım bu yazımdan sonra bol bol gezme fırsatım olur.

Öncelikle sizlere Müzeyi anlatmadan önce biraz bilgi vereyim.Eğer öğrenciyseniz giriş 5 € öğrenci değilseniz vallahi onu bilmiyorum artık onu öğrenirsiniz bir şekilde : ) Müzeye girmek için eğer yanınızda sırt çantası veya buna benzer bir şey varsa giriş deki dolaplara koymanız gerekiyor ve bu da 1€ ile ücretlendirilmiş.Ayrıca eşyalarınızı alırken 1€ tekrar geri alabiliyorsunuz.Evet şimdi Müzeye girişimiz yaptık sıra oraları sizlere anlatacak kişilere geldik : )  Burada şöyle bir güzellik var Müzeyi gezerken size bir makine veriyorlar ondan da o yapıları dinleyebiliyorsunuz aslında bir nevi rehber ! Tabi biz Türkçe dilinde bir rehber tercih ettik : ) Şimdi gelelim o yapıların anlatımına.Arkadaşlar çoğu yapının yanında numaralar var eğer siz o numaraları makine de tuşlarsanız size o yapı hakkında bilgi veriyor ki bu gerçekten süper.
Müzeye giriş yaptığınızda siz yandaki tablolar ile karşılaşıyorsunuz.Ben Müzeye giriş yaptığımda çok heyecanlandım ki bu heyecanım Müze gezisi bitesiye kadar devam ettiğini söyleyebilirim.

Öncelikle böyle eserlerin Almanya da sergilenmiş olması beni birazcık üzse de yapacak bir şey yok ! Ne de olsa bizim eserlerimizin başka ülke tarafından sergilenmesi bilmiyorum ya beni biraz düşündürdü.

Her neyse gezimiz sırasında eserlerin çoğunu dinleme
ye çalıştım ama tabi zamanımız kısıtlı olduğu için işin açıkçası çok da bilgi sahibi olamadım ama en kısa zamanda tekrar gidip tüm yapıları tek tek dinlemeyi düşünüyorum ve tabi bunun yanında diğer Müzeleri de gezmek istiyorum.

Müzeyi gezerken sanki zaman yolculuğuna çıkmışım gibi hissettim.Normal de ben Arkeolojiyi severim tabi böyle olunca da müzelerde ki eserleri sevmem kaçınılmaz oluyor : )

Yukarı da da yazdığım gibi Müze üç bölümden oluşuyor işin açıkçası beni en çok etkileyen kısım İslam Sanatı Müzesi oldu.İşte burada Türklerin yaptığı bir çok eserleri görebiliyoruz.

Yandaki resim bu bölümün girişini oluşturmakta.Yanlış hatırlamıyorsam girişte 500 numarası vardı.Rehberimize 500 yazınca sizi etkili bir Müzik karşılayacak yani ben en az bir 4 - 5
kere dinlemişimdir sanırım.

Resimde  ne kadar gülmüş olsam da cidden bu eserlerin burada sergilenmesi of ulen efkarlandım ama düşünüyorum da Türkiye de sergilenmiş olsa acaba bu eserlerin çoğu halan sergilenir miydi ?
Cevabı biliyorum sanırım.
- Hayır !
O zaman çok da can sıkmaya gerek yok sanırım tabi bunu yazınca içim rahatladı sanmayın...

Bu bölümde cidden sizleri çok güzel eserler bekliyor ben hayran kaldım diyebilirim.Minyatürlerden el yazmalarına, çinilerden gümüş ibriklere ve daha bir sürü şeyi bu Müzede görebilirsiniz.

Müze gezmek istiyorsanız önceliğiniz Bergama Müzesi olabilir.Zamanınızın bence büyük bir kısmını Müzeleri gezmek için ayırabilirsiniz.İşin açıkçası ben öyle yapmayı planlıyorum.Müzeden bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşmak isterim;
















Bunlar gibi bir sürü eser....

Berlin de Gezilecek Yerler - 1


12 Kasım 2012 Pazartesi

Berlin de yaşıyorum ...

Güzel bir hafta sonu ...
Güzel insanlarla güzel bir Berlin turu ...

Cumartesi saat 14:00 sularında Regensburg dan Nilay ve onun arkadaşları Berline geldi :)
Bu arada Nilay benim Üniversiteden arkadaşım yani Almanca kursunu beraber aldık kendilerinin Almancası iyidir bu arada Erasmus konusunda bana yardımı oldukça fazladır.

Belki bu yazımı okur acık öviyim :))) Yoksa kızar falan !

Evet arkadaşlarla Haupbahnhof da buluştuk tabi aralarında bir tek Nilayı tanıyorum ama geriye kalan arkadaşları da zaman geçtikçe sevdim : ) Şunu da itiraf etmem gerekiyor Nilaycımııı özlemişim : )
Berlin de Nilaycımla ilk fotom : ))
İlk ne yaptık gezebileceğimiz çoğu yeri gezmeye çalıştık şimdi sizlere tek tek gezdiğimiz yerlerin ismini vermek istemiyorum
  -Neden ?
  -Çünkü her an okumaktan vazgeçebilirsiniz : )
Öncelikle arkadaşlarım Berline hayran kaldılar. Ayrıca tanıştığım arkadaşlarımın bir kısmı Çek Cumhuriyetinden geliyorlar.Yani anlayacağınız millet Dünya turu yapmaya başlamış ben hala Berlindeyim : )))

Ayrıca dipnot olarak belirtmek isterim HASTAYIM !!
Neyse konumuza geri dönelim.Şimdi bir çok yeri gezdik tabi bunu yürüyerek yaptık aldım elime haritayı geziyoruz.Şaka maka cidden iyi harita okuyorum yani arkadaşlarımda sağ olsunlar öyle düşünüyorlar : ))
Tabi Berline gelmişken Kreuzberg'e gidilmez mi...Tabi ki direk bir Türk lokantasına gittik.Hani ben burda alışkınım da Çek de okuyan arkadaşlar bu duruma baya bir hayran kaldılar.

-Yazık orada sucuk, çikolata, zeytin vs. yokmuş : ) şaka maka cidden çok zor bir durum o yüzden ben çok şanslıyım.Bunu bir kez daha anladım.

Neyse biz lokantaya girdik ama millet şok da yani görseniz bunlar kıtlıktan mı çıktı ya da uzun zamandır Türk Yemekleri görmüyorlar falan zannedersiniz ki cidden Çek Cumhuriyetinde böyle bir sıkıntıları varmış.Yani bana bu durumlar çok normal geliyor ama bir de onlar gibi düşününce verdikleri tepkiler cidden çok doğru.Neyse çoğumuz Döner söyledik ayrıca Burcu da kıymalı pide söyledi yani pide cidden pidemiydi bu konunun üzerine baya bir konuştuk : ) Hayır o pideyse Türkiye de yediklerimiz ne ?

Her neyse yemeğimizi yedik sağ olsun dönerleri hazırlayan abi bize çay ısmarladı ŞİRKETTEN : )))

Tabi bende uzun mu uzun zamandır demlikten çay içmemiştim ki arkadaşlarda baya bir özlemişler : )

Yanda ki resimden de görmüş olduğunuz gibi çayları görünce çocuklar gibi sevindik : )

Anlayacağınız hafta sonumuz iyi geçti en azından benim için öyle : )

Buradan sonra bir Türk Alışveriş Merkezine gittik.Ne de olsa bazı arkadaşlar uzun zamandır sucuk vs. yemiyorlarmış ve Marketten almak istedikleri şeyleri alıp oradan da ayrıldık..

Eeeeee sonra ne mi yaptık.Akşamın karanlığında Berlin Duvarını görmeye gittik ayrıca hafta sonu ne kadar güzel geçse de hava için aynı şeyi söyleyemicem. Evet burayı da gezdikten sonra hepimiz Alexanderplatz da ayrıldık ve Nilaycığımla beraber bizim yurda geçtik.Yazık kalacak yeri yokmuş bende kıyamadım yanıma aldım : )))

Baktık yurtta canımız sıkılıyor bende bir Film izleyelim dedim .Ne mi izledik ?  '' Sağ Salim ''
Filmimiz bitti biz uyuduk.Sabak 6:30 da tekrar kalktık çünkü saat 7:30 toplanıp Berlini gezecektik : ) ama baktık millet daha kalkmamış bizde tekrar yattık yanılmıyorsam 7:30 gibi falan kalktık 3 tanecik sandviç hazırlayıp yurttan çıktık.

Veee o buluşma anı; yazık arkadaşlar sabah kahvaltısı yapmamışlar kaldıkları Hostel de bıçak bulamamışlar ki bir gün öncesinden alışveriş yapmışlardı :(

Her neyse buluştuktan sonra Berlin Duvarına tekrar gittik biraz oraları gezdikten sonra o muhteşem ana geldi ....

Bergama Müzesi...bunu diğer yazımda detaylı bir şekilde anlatacağım.

Veeee her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu arkadaşları da uğurlama zamanı geldi.Arkadaşların hepsini çok sevdim ve umarım bir daha böyle bir buluşma ayarlayıp her yeri gezeriz : )))

Güzel Berlinde güzel İnsanlar ...


8 Kasım 2012 Perşembe

Karış karış Berlin ...

Berlin de bir gezi ...

'' Zentraler Omnibusbahnhof Berlin ZOB Masurenallee 4 - 6  14057 Berlin, Deutschland 030 30100175 ''

Bazen bir çok insan hayatımıza biraz geç girer aslında hayatımızda yer edindiği zamandan itibaren ya biz neden daha önce görüşmemişiz ki deriz ki bunlardan biri sınıf arkadaşım Engin.Engin ile 1. Sınıftan itibaren aynı sınıftaydık lakin ne zaman ikimiz de Erasmuslu olduk bir birimizi daha yakından tanıdık ve zamanla dost olduk.Ah şu biz :)

Engin Poznan da eğitim alıyor ve bir kaç günlüğüne Berline geldi ve onun gelmesiyle Berlin gezimizde başlamış oldu : )
İlk gezimize Alexander Platz dan başladık. S-Bahn dan inmemizle ilk Berliner Fernsehturm'u gezmekle başladık.Yanda ki resimden de gördüğünüz gibi aslında ismi Televizyon Kulesi olarak geçiyor. Gerçekten de Kule. Çünkü ne kadar da fotoğraf çekinmeyi denediysek de bir türlü o pozu yakalayamadık : )

Her neyse tabi benim elimde bir harita ilk defa Berlini keşfe çıkıyorum ama neyse ki bir kaç kere yanlış yola sapmış olsak da o gün cidden çok gezdik.Ayrıca burada şöyle güzel bir durum da var Müzeler olsun Kuleler vs. hepsi birbirine o kadar yakın ki yürümeyi seven arkadaşlar için cidden güzel bir olay.Yani biz saat 11:00 gezmeye başlayarak saat 6:00 gibi U - Bahn'a bindiğimizi hatırlıyorum düşünün o saat aralığında sürekli yürüdük eeee yorulmadık mı yorulduk ama değdiğini söyleye bilirim.

Evet sıra Berliner Dom 'u gezmeye geldi.İsmi Berlin Katedrali olarak geçiyor ve ben bu Katedrale hayran kaldım : ))

Yukarıda da dediğim gibi bu iki yapı ve bir sürü yapı birbirine çok yakın : )

Tabi benim elimde hale yol haritası var ne olur ne olmaz diye sürekli ona bakıyorum.Ayrıca nereden baksanız Berlin de 45 gündür yaşamaktayım ve bu süre zarfında emekdar Haritam artık kendinden geçmiş durumda bu yüzden hemen bir harita temin etmem gerekiyor : ))

Arkadaşlar gezdiğim yerleri sizlere anlatmaya çalışıyorum yapılar hakkında çok bir bilgi veremiyorum bu yüzden gezdiğim yerlerin İnternetten bağlantısını vererek oradan detaylı bilgiler edinebilirsiniz.Berlin de şimdiye kadar gezdiğim en eğlenceli ve heyecan verici güzel bir geziydi : )
 
Tabi gezimizi çok ayrıntılı bir şekilde tamamlamadık.Mesela Müzeleri gezmedik sadece aa burada şu Müze varmış falan diyip tamamladık inşallah bir daha ki sefere özellikle Berlin de ki tüm Müzeleri gezmeyi düşünüyoruz : ) Çünkü Berlin de bir sürü Müze var tüm Müze severlere duyurulur : )

Yanda ki resim ise Berlin Neue Sinagogu yani Berlin Yahudi Cemaatinin ana Sinagogu'dur.Burada binalar o kadar yüksek ki bu yapı işin açıkçası gezeceğimiz yerler arasında yoktu ama binaların yüksek olmasından dolayı çok dikkatimizi çekti ve bakalım neyin nesiymiş diyerek yola koyulduk çok şükür kazasız belasız burayı da haritan bulup yanda ki fotoyu çekinebildim : )

Yani bina yakından daha bir güzel gözüküyor yani burayı da görmekte fayda var diye bilirim.Tabi biz böyle gezerken biraz da acıkıyoruz yani iyi ki yanıma iki tanecik çikolata almışım yoksa mecalimiz kalmazdı o gün : ) Ayrıca böyle gezilerde mutlaka yanınızda sırt çantanız da olsun ve mutlaka içinde erzak da koyun : )))

Yanda ki resim bana ait değil onu başta belirteyim. Burası Holocaust Mahnmal yani Katledilen Avrupalı Yahudilerin Anıtı.Burası gerçekten çok orijinal bir yer yani yapı olarak çok farklı bir yer burası da kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden sadece biri.

Ayrıca gezimiz sırasında ne yazık ki hava iyi değildi yani yağmurlu rüzgarlı .... anlayacağınız buralar artık soğumaya başladı tabi biz yılmadan yolumuza devam ettik : )) Ne olsa biz genciz dimi ama : )
Veee Berliner Mauer yani Berlin Duvarı....

Böyle yapıların hala ayakta durması beni gerçekten çok şaşırttı.Normalde bu kalıntılar şehrin bir çok yerinde sergileniyor ama yanda ki resim Bernauer Staße yakınların da bir yerde.

İşin açıkçası buraya gidip gitmeme konusunda baya kendimle savaştım neden çünkü yürüme mesafesine göre birazcık uzak ama oraya gidince ya walla iyi ki gelmişiz dedim ve yanda ki foto çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak istedim.

Tabi biz böyle gezerken çikolatalarımız bitti : ( ve acıkmaya başlıyoruz ve diğer taraftan da yorulmaya başlıyoruz ama pes etmek yok : )
Evet yanda ki resim Haupbahnhof dan bir kesit. Burası istasyon bir özelliğimi var diceksiniz ama öyle önemli bir özelliği yok yalnız şunu bilseniz yeter Berlinin en büyük istasyonlarından biri.

Ayrıca bu istasyondan defalarca geçtim ve yanda ki heykel hep ilgimi çekmiştir eeee biz de zaten geziyoruz ee bir de istasyonda yolumuzun üstünde biz de bir fotoğraf çekinelim dedik.

İlk defa bu istasyona girdim arkadaş bu kadar büyük bir istasyon olamaz dedim yani içerisi mükemmel hiç bilmeyen biri kaybolabilir : ) 
Neyse ki biz kaybolmadan içerisini bir turladık ve daha sonra yeni rotamızı belirledik.Tabi gezerken de bir yandan da yağmur yağıyor...
Reichstag yani Almanya Parlamentosu'nun toplandığı  yerin ismi...

Tabi bu binanında sadece dışından bakmakla yetine bildik şimdilik ama diğer gezimizde biliyorum ki içerisini de görme fırsatımız olacak.

Arkadaşlar yukarıda da dediğim gibi çoğu yapılar birbirlerine o kadar yakınlar ki burada metro ya veya tramvaya binme gibi bir durumunuz olmuyor ki eğer Berlin de okumuyorsanız sadece gezmeye geleceğim diyorsanız metro ve diğer taşıtlara ciddi anlamda para bayılabilirsiniz onun için hem gezin hem de spor yapın ...Sonuçta yeni yerler görmek istiyorsanız ki mesela biz planımızda olmayan çoğu yeri görme fırsatımız oldu o yüzden yürüyen be !

Daha sonra ne mi yaptık ?

Öncelikle Kreuzberg ( Küçük İstanbul )'e gittik bir döner yedik oradan da Boddin Straße ' ye gittik ve bir Türk Marketinden alışveriş yaptık.Engin'in bulunduğu yerde bir Türk Marketi olmadığı için bir kaç bir şey aldı.

Ve sonra Engini uğurlamaya geldi gerçekten Erasmus bana o kadar çok şey kattı ki bunlardan biri de yeni yeni dostluklar...

Berlin de yaşamak güzel hele ki güzel insanlarla yaşamak paha biçilemez ....

5 Kasım 2012 Pazartesi

Film Köşesi - 2

İtiraf etmek gerekirse '' Film Köşesi '' yazımın bu kadar takip edileceğini düşünmemiştim ama ne yalan söyliyim bir yandan da mutlu oldum : )

Şimdi gelelim izlediğim diğer Filmlere ....

The Avengers ...
Kategori : Bili Kurgu
Açıklama : İşin açıkçası bu film şimdiye kadar izlediğim filmler arasında en iyiler arasında bulunmak da.Film de iz bırakan kahramanların yaşamış olduğu mücadeleyi anlatılıyor.Tabi bu anlatılırken de enfes görüntü efektleriyle karşılaşıyorsunuz.

Hatta öyle ki benim tek tek izlediğim hayali kahramanların hepsini bir arada görmek filme ayrı bir tat kattığını düşünüyorum.Sıkılmadan izleyeceğiniz bir film...

10 / 9


Kutsal Damacana Dracoola ...
Kategori : Komedi, Korku, Macera
Açıklama : Güzel umutlarla izlemeye başlayıp ama filmin bitmesini bekleyememek ! Evet arkadaşlar ben şuna inanırım her film için mutlaka ciddi bir emek harcanmıştır film kötü olsa da '' emeğe saygı ''
öncelikle bunu unutmamak gerekir.

Yani bu film hakkında ne söylenebilir cidden bilmiyorum.Filmi izlemeden önce yorumlara baktım ama ne yazık ki benim görüşüm o yorumlara ciddi anlam da ters düşüyor diyip siz bu yorumdan ne çıkaracağınızı anlamışsınızdır diyerek noktalıyım : )

10 / 4


Madagascar - 3 ...

Kategori : Komedi
Açıklama : İzlediğim Animasyonlar içerisin de en iyilerinden biri öncelikle bunu belirteyim.Başlarda biraz durgun geçsene film ilerledikçe kalitesini yükseltiyor.

Zamanınız olsun olmasın bu filmi izleyin.Nedense Animasyonların başarı şansı sanırım diğer yapımlara göre daha yüksek.Benim şimdilik buradayken izlediğin 2. Animasyon ve her ikisi de güzeldi.

10 / 9





Paraisos Artificiais ...
Kategori : Romantik
Açıklama : Film başlarda çok ama çok durgun başladı ve öyle de devam etti.Filmi sonuna kadar izledim ama işin açıkçası çok da waowwww diyemedim.

Film de hareketli sahneler yok diyebileceğim kadar az.Ayrıca ne kadar duygusal tarz da bir film olsa da cinsellik de ciddi oran da fazla...

10 / 5






Snow White and the Huntsman ...
Kategori : Fantastik
Açıklama : Böyle bir yapımdan sıkılmak ! Arkadaşlar bu filmi izlemeden önce dedim ki vay süper filmdir falan ki internette de baya reklamı olmuştu ama bu kadar düşük tempo da bir film beklemiyordum.

Tamam görsel efektler falan iyi ama arkadaş sıkıntıdan patladım bu filmi izlerken.Tabi herkesin kendi zevki bu filmi beğenenlerde olmuştur ama benden kaldı !

10 / 5



Abraham Lincolin Chasseur de Vampires ...
Kategori : Fantastik
Açıklama : Bu filmi izlerken nedense afişten kaynaklanıyor sanırım baya iyi bir filmdir diyerekten seyretmeye başladım.Cidden de uzun süredir bu kadar güzel bir film izlemedim.

Evet konusu belki cazip gelmeye bilir işte vampirlerin tabi rica ise ipini çekiyor Abraham.Vallahi ben beğendim ki Vampir filmleri arasında en iyiler kategorisindedir.

10 / 10






Finding a Family ...
Kategori : Dram
Açıklama : Şu sıralar çok mu duygusalım ne ? Bu filmi izlerken artık dayanamadım ağladım gitti.Sanırım annemi özledim :(

Filme gelecek olursak başarılı bir öğrencinin yılmadan tüm zorlukları aşmak için çektiği sıkıntıları filmde görebilirsiniz.

Ayrıca filmi dikkatli izlerseniz aslında hepimizin alması gereken bazı mesajlar var.

10 / 10







Sağ Salim ...
Kategori : Komedi
Açıklama : Arkadaşlar uzun zamandır bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Hele ki bir Türk Filmine.Yani bunu Türk Filmleri Komedi kategorisinde değerlendirsek 10 numaralık Film.

Bir adamın başına gelebilecek sanırım en tuhaf ve orijinal olayların anlatıldığı ve yok artık daha neler diyebileceğiniz ve ciddi anlamda güldüren bir film.

İzleyin izlettirin  : )

10 / 9




                                    Şimdilik sizlerle paylaşacağım filmler böyle arkadaşlar...
Eğer bu filmleri izlemek isterseniz size izleme sırası olarak şöyle bir sıralama verebilirim.
  1. Madagascar - 3
  2. Sağ Salim
  3. Abraham Lincolin Chasseur de Vampires
  4. Finding a Family
  5. The Avengers
  6. Snow White and the Huntsman
  7. Paraisos Artificiais
  8. Kutsal Damacana Dracoola

Şimdilik paylaşımlarım bu Filmlerle sınırlı.
Tekrar ve tekrar Film Köşesinde görüşmek üzere.
Takip de kalın ayrıca yorumlarınızı da bekliyorum : )